Smartlog v3 » MonkeyClaus » Bøvl og forsmået embedsmand
Opret egen blog | Næste blog »

MonkeyClaus

Oplevelser i Kina

Bøvl og forsmået embedsmand

10. Jan 2008 04:05, Claus

Konen har bøvl - bøvl med de lokale myndigheder. Der sidder en eller anden lille embedsmand og er stædig - selv tror jeg det bunder i en af de gode gamle kinesiske dyder - denne embedsmand har IKKE fået penge nok under bordet af hende. Hun har nogle papirer der skal igennem - og på et af de andre regeringskontorer havde de lavet en skrive fejl, som denne embedsmand fandt. Hun gik tilbage og de indrømmede - de havde lavet en fejl (utroligt - de indrømmede en fejl - fremskridt i Kina) og de rettede den så. And Guess What? Nu vil embedsmanden have et brev fra det andet regeringskontor om at de har lavet en fejl - det får man da aldrig - en skriftlig indrømmelse på at man har lavet en fejl - never ever får man den. Det kan jo bruges mod dem senere. Så nu er sagen gået lidt i hårdknude.

Så konen har haft gang i sine kontakter (som desværre ikke lige kan hjælpe med den myndighed) - og de er blevet enige om at hun bliver nød til at gå op i systemet og beklage sig og derved prøve at skræmme den forsmåede embedsmand. Nu må vi se hvad der sker - det kan gå to veje - det løser problemet eller han stiller sig helt på bagbenene og det bliver en gotisk knude der ikke kan løses.

Og for at det ikke skal være løgn er det ikke en gang for os - det er for hendes bror hun ordner det (og jeg betaler) - hun er ved at sikre hendes bror (og forældre) en hjemstavnsregistrering i Dalian - en meget vigtig ting her i Kina. Det har allerede været en bekostelig affære - som så mange andre affærer. Og efter alt det bøvl og de penge ville det godt nok være meget træls hvis det hele falder af bordet pga. en forsmået embedsmand. Og som sædvanligt er det konen der hænger på hele bøvlet - familien forventer at hun ordner alt for dem (og det gør hun så) - men nu kommer der snart andre boller på suppen - om 20 dage er vi væk og de må klare sig selv!

Claus
En blog om mine oplevelser i Kina sammen med min hustru Jiao Jiao (kineser) og vores datter Sabrina (nov 2004). Det er en blog mest for familie og venner i Danmark, så de kan følge med i hvad vi laver herude - mest om Sabrina. Der er dog også beskrivelse af mine sammenstød med den kinesiske kultur og enkelte sure opstød

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Om os og meget andet

Arkiv

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing photos in a set called Favorits. Make your own badge here.

Dalian - 7 timer foran DK


Vejret i Dalian lige nu

Vejret i Aabenraa lige nu

SmileyCentral.com

Tags

Arkiv