Smartlog v3 » MonkeyClaus » Blogning fra de 7 verdenshave
Opret egen blog | Næste blog »

MonkeyClaus

Oplevelser i Kina

Blogning fra de 7 verdenshave

11. Jan 2008 03:58, Claus

Jeg får snart et problem - jeg skal jo ud på de 7 verdenshave og lave hvad jeg egentligt er uddannet til - sejle skibe. Jeg glæder mig - som man siger: en gang sømand - altid sømand. Der er dog lige lige den der med afsagnet fra familien og familiens afsagn af mig. Nu må vi se om det kommer til at gå - ellers må jeg jo finde alternativer.

Men problemet bliver: hvordan blogger jeg nu lige ude midt i stillehavet med akskillige 1000 km til nærmeste stykke land. Det er teknisk mulig at gå på nettet via sattelit, men løsningen er stadigt lidt rigeligt dyr og de fleste skibe har det endnu ikke. Men de har fri e-mail til besætningsmedlemmerne. Så den kan jeg bruge. Så jeg har to muligheder:

1. Jeg mailer til en hjælper som sætter det på smartlog for mig

2. Jeg bruger www.monkeyclaus.blogspot.com som blog derude fra og måske helt skifter over til blogspot. Der er nemlig mulighed for at e-maile indlæg til blogspot - det er der ikke i smartlog (as far as i know). En anden fordel ved blogspot er at jeg kan lægge mig lidt op af Benny og hans opsætning - har altid godt kunnet lide den sorte baggrund. Jeg overvejer stadigt - imens har jeg forberedt min blogspot til fremtiden.

monkeyclaus

Nu må vi se hvad der sker - der komme naturligvis også til at ske en ændring i indholdet her på monkeyclaus - her eller der - det bliver andre ting der kommer til at optage mig og der sker ikke ophidsende ting på havet - der er jo ikke dårligt vejr hele tiden - for det meste er det faktisk dejligt - havet er et spændende sted - men det er nok lidt trivielt for andre at høre om. Familien vil dog stadigt være det min blog mest kommer til at handle om - kontakten holder jeg jo ved lige - jeg får sikkert en enorm telefonregning - sattelittelefoni er dyrt.

Og så har livet som sømand også den fordel at man har fri halvdelen af året - ja - det er rigtigt - man arbejder 6 måneder og har fri (man kan gøre lige hvad man vil) i 6 måneder om året. Normalt vil man have udmønstringer på omkring 2½ måned, hvorefter man er hjemme i 2½ måned osv. I hjemme perioder vil jeg sikkert have en masse jeg kan fortælle om.

Men på havet kan det godt ende op i lidt envejskommunikation. Jeg kan sende indlæg hjem og jeg kan få kommentarer tilsendt på e-mail - men jeg kan ikke svare på kommentarer - kun via et nyt indlæg. Men den tid - den sorg.

monkey

Kommentarer

 1. Kim
  11. Jan 2008 05:17
  1

  Det kan godt være at der ikke sker så meget på de syv verdenshave, men jeg ser i hvert fald frem til at følge, hvordan det går med at få den kinesiske del af familien integreret i Danmark.

 2. Claus
  11. Jan 2008 06:51
  2

  Ja - det er vel lidt interressant for en der snart bliver fuldt medlem af klubben (dansk-kinesisk gifte)

 3. Peter
  11. Jan 2008 08:09
  3

  Selvom sort layout er flot, så er det utroligt lidt læsevenligt. Jeg har et link til en anden kina-relateret side på min blogroll, og selvom han skriver ganske fornufting, sprnger jeg ganske enkelt over meget ofte. Mine øjne bliver meget hurtigt trætte. Noget jeg havde hørt om, men ikke helt kunne mærke for et par øjne siden. Enten er jeg ved at være gammel, eller også er jeg bare blevet normal igen :-)

  Om ikke andet ville jeg bare slynge den ud i rummet og bede dig have den i baghovedet. Jeg ved at mange har det som mig. Ikke et stort problem, men en detalje der kan trække læsere væk :-)

 4. Claus
  11. Jan 2008 08:23
  4

  Tak for den oplysning - jeg har ikke så mange "sorte sider" i dem jeg tit / nogle gange kommer forbi - men jeg må nok give dig ret - nu du siger det - det ser fedt ud, men kan være trættende - men det får foto til at fremstå bedre. Det vil jeg lige tage med i mine overvejelser. Har bare altid været så facineret af Bennys sorte farve.

  Hvad jeg allerhelst vil er at gå solo - altså bruge wordpress på mit eget domæne og så lave en fed baggrund - her kunne jeg godt tænke mig noget i retnig af en klon mellem (og hold nu fast): Peter på joecool.dk og Ella på maldindag.net - men jeg orker det ikke (lige nu) - forresten - kan man maile indlæg ind i wordpress - kunne jo være at jeg ved en kommende ferie på 2½ måned ikke havde noget at lave og tog springet ud i det blå med wordpress - hvis det nu var midt i et regnfyldt efterår med kone i skole og barn i børnehave - man ved jo aldrig!?????

 5. Peter
  11. Jan 2008 08:27
  5

  Jeg fandt aldrig ud af det halløj med at maile indlæg. Jeg har skam prøvet, men noget kiksede. Dte med at lave dit eget WP er en super god ide hvis du spørger mig. Det er ret nemt hvis man ikke er bange for at følge en anvisning, og så giver det lidt flere muligheder for layout, plugins osv. Der er jo også en helt 3. mulighed: Nemlig at købe en installation ved Wordpress. Det giver så godt som samme flexibilitet, men selvfølgelig ikke dit eget domæne.

  Skal du have hjælp, så bare råb op. Jeg har installeret skidtet et par gange allerede :-)

  Skal du evt. exportere, så skal du være obs på billed-links osv. Det kan være lidt tricky, men kan lade sig gøre :-)

 6. Claus
  11. Jan 2008 08:36
  6

  Jeg er fristet - men ikke fristet alligevel lige nu. Men måske i efteråret / vinter når jeg sidder og har har masser af tid - så er det måske aktuelt - jeg kunne godt tænke mig at prøve. Og hvis jeg hopper ud - så vil jeg med glæde (med med ret stor sandsynlighed) bede om hjælp.

 7. Carina
  11. Jan 2008 10:12
  7

  øhm uanset om du vælger blogspot så håber jeg at du ikke vælger sort baggrund.
  Du kommer til at tabe mange læsere som simpelthen ikke kan læse det.
  Jeg får hovedpine af det så jeg holder mig fra blogge med sort baggrund, og jeg ved at jeg ikke er den eneste.

 8. Kim
  11. Jan 2008 10:33
  8

  Jeg giver Peter og Carina ret. Sort ser fint ud og egner sig fremragende til fotos, men til tekst er det et meget dårligt valg.

 9. Claus
  11. Jan 2008 10:56
  9

  Tak - se der kan man bare se - det havde jeg jo ikke tænkt på - det er godt man kan få gode input derude og jeg tror hermed at det er vedtaget - sort - nej tak

Claus
En blog om mine oplevelser i Kina sammen med min hustru Jiao Jiao (kineser) og vores datter Sabrina (nov 2004). Det er en blog mest for familie og venner i Danmark, så de kan følge med i hvad vi laver herude - mest om Sabrina. Der er dog også beskrivelse af mine sammenstød med den kinesiske kultur og enkelte sure opstød

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Om os og meget andet

Arkiv

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing photos in a set called Favorits. Make your own badge here.

Dalian - 7 timer foran DK


Vejret i Dalian lige nu

Vejret i Aabenraa lige nu

SmileyCentral.com

Tags

Arkiv

Relaterede