Smartlog v3 » MonkeyClaus » Det har jeg læst
Opret egen blog | Næste blog »

MonkeyClaus

Oplevelser i Kina

Det har jeg læst

10. May 2007 06:17, Claus

Jeg indsætter indlæg fra min blog og skriver også specielt hertil.  

Der gives karakter med op til fem stjerner og for at få 5 stjerner skal den altså være rigtig god. Jeg giver ikke ved døren.

Oktober 2007 - jeg har ikke fået opdater siden i længe - så det må stå som den er - tror det varer længe før jeg tager mig sammen og opdaterer noget

 ____________________________________________________________ 

 Sort Sensommer af Inger Wolf

 Fra Gyldendals Krimi og spænding bogklub

 God dansk krimi. Foregår i Århus og er faktisk ret spændende. Den fænger ret hurtigt og der er alt det der skal til for at gøre en god roman. Med "kun" 283 sider er det ikke nogen mursten og man kommer derfor ret hurtigt igang med den og inden man ser sig om er den ovre igen. Lidt en skam - interessante personer i bogen. Men den er godt skrivet og jeg ser frem til at læse noget mere af Inger Wolf - hun er på min liste nu.

Læs evt mere her

Sort Sensommer: ****

_____________________________________________________________

 Linda  - som i Lindamordet af Lief GW Persson

Lånt på Gyldendals Krimi og spænding bogklub

Læs evt mere her

En god svensk krimí uden de store dikedarer - det er ren politi efterforskning man introduceres til og spænding hele vejne med mange drejninger. Der er fordrukne politi betjente, gale politi chefer og gode gamle venner fra den forste bog i serien (se nedenunder). Der er også en dejlig ironi - noget jeg sætter pris på.

Linda - som i Lindamordet: **** (næsten fem)

 

_____________________________________________________________

 En anden tid, et andet liv - af Lief GW Persson

Fra Gyldendals Krimi og spænding bogklub

En god svensk krimi af Leif. GW Persson - en opfølger til: Mellem sommerens længsel og vinterens kulde. Lidt over 400 sider.

Det er en rigtig god opfølger til bogen om Palme Mordet. Denne gang er det igen med fordrukne kriminal betjente, sikkerheds tjenesten SÂPO og med nogle gode saftige mord og oven i købet lidt terrorrisme. Så at sige alle de centrale personer fra "Mellem sommerens ..." er med og der kommer et par nye spændende personer til. Der er bryllupper, venskaber, sex, druk, politik, spioner osv - alt det der skal til for at lave en god spændings roman.

Lief GW Persson skriver altså rigtigt godt og jeg er enig med mange af de danske anmeldere om at det er en god bog. Den vil jeg også anbefale.

Læs evt mere her 

 Et andet sted, et andet liv:   ****    (næsten fem)

_____________________________________________________________

Mellem sommerens længsel og vinterens kulde, af Leif GW Persson

Lånt på gyldendals krimi og spænding bogklub

 

 

 

 

 

En god svensk Krimi - en dejlig moppedreng på næsten 600 sider. Meget anbefalelses værdi. Den handler om det svenske kriminal politi og det hemmelige politi. Skal man tage roman for gode varer er de svenske politibetjente alkoholiske, korrupte, sex forbryderiske og mange også nærmest nazister. Den er til tider meget indforstået svensk, men ikke mere end at man sagtens kan følge med.Den omhandler også det svenske had/kærligheds forhold til Palme og Social Demokratiet, og dets misbrug af magten. Desuden bringes CIA ind i historien.

Bogen har en rigtig god spænding - handlingen bygges rigtigt godt op og med en god klimaks. Leif Persson har et godt sprog og jeg må sige jeg nød bogen - den har da også fået gode anmeldelser ude i den rigtige verden. Uden at Oluf Palme på noget tidspunkt nævnes, er det helt klart at bogen handler om Palme-mordet. Og om den inkompetence der fulgte i opklaring og kurder vinklen (for dem der husker Palme mordet og den dårlige opklaring). Den giver et godt fiktivt bud på hvad der skete. En helt igennem veldrejet krimi som jeg vil have lov at anbefale.

Jeg glæder mig allerede til at læse efterfølgeren, hvor flere af de centrale personer optræder igen. Og igen et eksempel på at svenskerne laver knald gode krimier.

Læs  evt mere om den her

Mellem sommerens længsel og vinterens kulde:  ****  (næsten 5 stjerner)

 _____________________________________________________________

Ildens Søn og Yasser Arafat

Har lige fået læst Ildens Søn af Daniel Silva. Jeg var helt vild med hans forrige bog i serien om Gabriel Allon: Vatikanets mand. Det var en rigtig god spændings roman og meget anbefales værdig. Men jeg har mere svingende følelser for efterfølgeren: Ildens Søn. Plottet og spændingen er i og for sig OK. Men nu er jeg jo en gang fra dengang hvor PLO og dermed Yasser Arafat var heltene (var på den danske venstrefløj og er det vel egentligt stadigt - blot dengang var jeg aktiv, nu sidder jeg bare på mine flade røv og kritiserer jer danskere hjemme i Danmark - det er let at sidde i Kina og vide bedre).

Fra krimi og spænding på Gyldendals bogklubber

Men i denne bog, hvor det er Israelerne der er heltene - det er OK med mig - flinke mennesker - snakker bare lidt højt - er den helt store skurk og en super terrorist Yasser Arafat. Jeg må sige at det irriterede mig lidt og det forstyrrede mig nok i min læsning. Daniel Silva har sikkert fat i noget af det rigtige, men? Hivs jeg havde kunnet se bort fra det og det er jo bare en roman - så var bogen vel OK, men: det er som om ham Daniel Silva er ude på en mission og når alt kommer til alt: hvem er bedst, Israelerne eller Palæstinenserne. Det er som man ser det og hvem man vælger at se som de undertrykte.

Jeg kan godt følge israelerne og til dels er det vel også de arabiske nationers / folkefærds / stamme traditioner der er en stor medvirkende faktor.  Men, jeg vil nu vælge også at tage dem i forsvar. Historien er en hvilepude og den skaber alt for mange problemer. Bare den forbandede konflikt i Mellemøsten kunne løses - men jeg er desværre med årene blevet pessimist - som ung var jeg sikker på at det ville alt sammen løse sig - historien viser bare noget andet.

Fra krimi og spænding på gyldendals bogklubber

Vatikanets mand: ****

Ildens søn:         ***

________________________________________________________________________

Mænd der hader kvinder

Det regner i dag og jeg har gjort noget som jeg ikke normalt gør - jeg har brugt hele 3 kvarter af firmaets dyrt betalte (mener de sikkert - jeg har en anden mening)  tid på at lave noget der overhovedet ikke har noget med firmaet at gøre - jeg brugte tiden på at tilfredsstille mig selv (og ikke på den måde som i måske kunne få associationer ved at læse det - det var ikke fysisk). Det regner og sner her til morgen og jeg har der ingen inspektioner her til morgen (har bare det mere travlt i eftermiddag). Jeg har som altid noget papir arbejde jeg er bagud med og som jeg burde lave - men nej - hellere tilfredsstille mig selv! Og så hjælpe min kollega Brættet med nogle log-on problem til firmaets intranet

"Mænd der hader kvinder". Jeg brugte altså 3 kvarter af firmaets tid til at læse afslutningen af Stieg Larssons særdeles anbefalelses værdige krimi. Jeg blev ikke færdig i aftes - konen krævede jeg kom i seng 00.30. Fik læst lidt til morgenmaden og måtte altså bare læse resten. Passede mig rigtigt godt at have tid og lejlighed til at kunne læse krimien færdig - og føj for en god krimi. Glæder mig allerede til den næste i trilogien om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. Den skulle være på vej til Kina snart.

Jeg kan på det varmeste anbefale at anskaffe sig og læse den roman. Den er god og fængslende lige fra starten og den overrasker hele vejen igennem de 523 sider. Der er mange gode vinkler, slægts historie, mord, intriger, fængsel, retssag, og meget mere. Man gætter mange gange og bliver overrasket og gætter igen og bliver overrasket - gætter lidt rigtigt og så vender bøtten igen - det er ikke nogen vild aktion roman, selv om der til tider er en smule aktion. Den er godt nok noget svensk og det ville have sine fordele at være svensker og forstå nogle af de ting der refereres til, men det betyder ikke det store og den viser svenskerne som vi danskere nu godt kan lide at se dem. Og beviser igen igen igen at de bare kan det der med gode spændingsromaner derovre i vores kære broderland.

fra gyldendals krimi og spænding

Og med hensyn til de 3 kvarter som jeg har taget af firmaets tid. Det overlever de nok og jeg havde jo alligevel ikke inspektioner - det regnede jo. Desuden er jeg jo også til tider overarbejde / weekendarbejde og som senior manager får jeg jo ikke overtid - kun interessetid (som de kalder det - oversat betyder det "du får ikke en klejne for det og du har bare at gøre det"). Og for at det ikke skal være løgn - i går meddelte chefen mig at vi jo nok bliver nød til at have mindst en mand på arbejde hver lørdag. Det er nemlig faldet værftet for brystet at jeg med næb og klør hver uge på det kraftigste bekæmper al omtale af weekendarbejde (som jeg jo ikke får betaling for) - weekenden ser jeg som hellig - den er til at tilbringe sammen med verdens omdrejnings punkt og som nævnt før drejer min verden sig om min kære datter Sabrina.

Så nu ser det ud til at jeg skal tvinges til at tilbringe et sted mellem hver anden og hver fjerde lørdag hele dagen på det her lorteværft (ja - jeg vil have lov til at kalde det et lorteværft om lørdagen - det er min dag og ikke deres).  Lorteland og lortefirma (samme undskyldning som det med værftet).  Møg og pis!

Tak - det hjalp at komme af med det, men det er sgu stadigt noget gylle. Nu må vi se hvad der sker. Man skal ikke hidse sig for meget op på forhånd - det hjælper ikke. Nu er det bare at afvente og se hvad der sker - så når jeg ved mere og har fået styr på det må man jo se om man kan indrette sig eller om der må findes en anden løsning. Come time - come sorrow! Og læs "Mænd der hader kvinder" af Stieg Larsson
Mænd der hader kvinder: *****
________________________________________________________________________

 

Olivia Joules' hyperaktive fantasi 

Har langt om længe fået læst min seneste roman færdig - det tog lidt længere tid end beregnet. Den var ikke lige hvad jeg troede og den fængede ikke rigtigt - den var for langt ude. Alt for langsom til at komme i gang - den fængede ikke før efter side 250. Troede ellers den ville være god. Er skrevet af Helen Feilding (hende der har skrevet Bridget Jones' dagbog). Så, jeg vil ikke anbefale at læse den.

Lånt på gad.dk - læste selv fra Gyldendals Krimi og Spænding bogklub

Har ellers fået læst en del bøger på det seneste. Det gik lidt i stå efter at Sabrina kom, men jeg har fået taget mig sammen og har næsten fået læst en om ugen på det seneste. Har bare været denne Hyperaktive for langt ud roman der holdt mig hen - tog mig over to uger.

Har meldt mig ind i Gyldendals Krimi og spændings bogklub - er mest til krimier. Kan faktisk ikke styre det - har bestilt rigtigt mange bøger på det seneste. Mine forældre har rigeligt at se til med at sende alle de bøger herud. Krimi og spænding til mig, fra 2 børnebogsklubber til Sabrina (Disney og Gyldendal), National Geografic magasin på dansk, Illustreret Videnskab, Digital Foto, Basserne, Anders And, plus det løse. Så vi får jævnligt pakke hjemme fra - det koster mig en formue i porto.

Sabrina oven på lidt af sidste pakkes bøger - der var også Gajoller - hun elsker gajol - især sort gajol.

Olivia Joules' hyperaktive fantasi: **

________________________________________________________________________

Claus
En blog om mine oplevelser i Kina sammen med min hustru Jiao Jiao (kineser) og vores datter Sabrina (nov 2004). Det er en blog mest for familie og venner i Danmark, så de kan følge med i hvad vi laver herude - mest om Sabrina. Der er dog også beskrivelse af mine sammenstød med den kinesiske kultur og enkelte sure opstød

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Om os og meget andet

Arkiv

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing photos in a set called Favorits. Make your own badge here.

Dalian - 7 timer foran DK


Vejret i Dalian lige nu

Vejret i Aabenraa lige nu

SmileyCentral.com

Tags

Arkiv

Relaterede