Smartlog v3 » MonkeyClaus » Kinesiske hyggestunder
Opret egen blog | Næste blog »

MonkeyClaus

Oplevelser i Kina

Kinesiske hyggestunder

15. Jan 2008 02:49, Claus

Konen hygger sig for tiden - hun har fået sig en ny hobby - tedrikning. Hun har i noget tid gået meget op i tedrinking og hun laver te hele dagen - og når hun ikke drikker te er hun ude for at købe mere te og flere "borde" til at lave teen. Det at sidde og lave te i små potter er vel det vi nærmest kan komme det vi i Danmark kalder at hygge sig. Det er da også meget hyggeligt - hun sidder der og lave en lille potte te af gange og bruger så god kinesisk te - og man får så lige en mundfuld af gangen - det kan hun bruge flere timer på. Og for at være på en sikre side har hun indkøbt så hun har vel efterhånden 8 - 10 potter, en del små kopper, 3 "borde" og ufatteligt meget te. Noget er grøn kinesisk te - det kan ikke så godt gemmes og skal bruges. Det meste er dog Puer te - det bliver bedre (og dyrere) med alderen - så det kan sagtens gemmes nogle år ud i fremtiden. Så det har hun en masse af der skal sendes til Danmark - vi kan selvfølgelig også købe i DK - men det er jo sjovere sådan her (og billigere). Hun kan også altid få sendt noget mere til Danamrk herude fra hvis hun vil - hun har mange venner der går op i det og som sikkert gerne vil hjælpe.

Heldigvis er det en hobby som hun er begyndt på ret sent - tror det er alderen der trykker - nu er hun jo blevet over 30 - før passede det hende fint blot at få en krus med grøn te. Og godt for det - ellers havde vi sikkert en kæmpe stak tepotter (man skal have en potte til hver slags te) og så en masse hylder (de der flotte kinesiske træhylder), kinesiske træmøbler der passer til osv. Hvordan skulle vi få plads til det i DK? Vi har rigeligt derhjemme allerede.

Jiao drikker te

Kommentarer

 1. Kim
  15. Jan 2008 05:28
  1

  I Danmark var jeg bestem ikke den store te drikker, men efter ankomsten til Kina har jeg fået smag for te, og synes meget bedre om den kinesiske te end det der drikkes i Danmark - måske fordi der er en helt anden atmosfære over det at drikke te i Kina og en ældgammel tradition. Faktisk har jeg i løbet af det første år opbygget en mindre samling af tepotter, og er en flittig gæst i Tangshans tehuse - det er faktisk ganske hyggeligt.

 2. Claus
  15. Jan 2008 05:45
  2

  Jeg er sikker du nyder det - jeg brugte jo mit først år på værtshuse i stedet - men det er jo en helt anden historie - dengang var jeg jo yngre og konen meget ung. Havde det været nu med vores nuværende alder havde det nok også mere været tehuse.

 3. Valdemarsro.dk
  15. Jan 2008 06:06
  3

  Det er meget spændende at høre om tebrygnings og drikningstraditioner.
  Det er jo nærmest en hel videnskab og der skabes et helt lille ritual om teen...

 4. Claus
  15. Jan 2008 07:36
  4

  Åh ja - kineserne går vildt meget op i det - og de rigtige hard core tedrikkere har et rum i hjemmet kun til brygning og drikning af te - et sted som er fredfuld og hvor de kan hygge sig. Og der findes så utroligt mange tevarianter at vælge imellem - det er nærmest en videnskab. Og bare det at indkøbe teen - de kan sidde i timevis og smage den ene te efter den anden i butikken og får gode historier om teen fra personalet og andre der handler. Det er en afslappende handling at handle te - selvfølgelig lige undtaget når de skal til at handle om prisen.

 5. Kriss
  16. Jan 2008 08:43
  5

  http://www.perchs.dk/dansk/index.asp det er vist - tror jeg - den bedste tehandler i DK... i hvert tilfælde den hyggeligste - og nu også på nettet;-). Sønnen er 4 generation der "handler" der - hvilket slet ikke imponerer dem - næ nej, de har da familier med bpde 5 og 6 generation:o)

 6. Claus
  16. Jan 2008 09:27
  6

  Kender den godt - har hørt om den og jeg er ikke i tvivl om at de er har meget - men de har en fejl - de snakker ikke kinesisk - det er nu en gang lettere når de snakker konens hjemspårog og det er folk af samme kultur. Men ja - en god te forretnings er ikke at kimse af - jeg har altid sat stor pris på at handle i Carstensens Tehandel hjemme i Aabernaa

 7. Kriss
  16. Jan 2008 09:57
  7

  Neeej kinesisk snakker de BESTEMT ikke:)

Claus
En blog om mine oplevelser i Kina sammen med min hustru Jiao Jiao (kineser) og vores datter Sabrina (nov 2004). Det er en blog mest for familie og venner i Danmark, så de kan følge med i hvad vi laver herude - mest om Sabrina. Der er dog også beskrivelse af mine sammenstød med den kinesiske kultur og enkelte sure opstød

Kalender

« July 2018 »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Om os og meget andet

Arkiv

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing photos in a set called Favorits. Make your own badge here.

Dalian - 7 timer foran DK


Vejret i Dalian lige nu

Vejret i Aabenraa lige nu

SmileyCentral.com

Tags

Arkiv

Relaterede